You are currently viewing O nama i našoj ljubavi prema modi

O nama i našoj ljubavi prema modi

Da li ljubav prema modi teče kroz vene? Moj pradeda krojač bi se sigurno složio da je kreativni zanos nasledna osobina i da je imamo u genima

Iako su se naredne generacije šivenjem bavile kao hobijem, ta nit je ostala protkana. Ljubav prema modi je sačekala svoj trenutak da ponovo probudi kreativnost i zanos za stvaranjem novih kreacija.

PamuKlik je, kao i sve dobre ideje, kliknuo slučajno i to u toku dečje igre.
Saša je bila mala i igrala igrice oblačenja lutkica. Poželela je da neke od kombinacija koje je kreirala može i sama da obuče:
“Mama, želim OVAKVU haljinu! Da ima sve ovo!”

Sećam se da sam joj tu prvu haljinicu sašila iste večeri kad je zaspala. Neopisivo oduševljenje ujutru pred ogledalom u svojoj kreaciji bilo je nezaboravno!

Onda je počela prava zabava! Saša je crtala ideje na papiru a ja sam ih pretvarala u haljinice koje se vrte, koje imaju ovde ovako, koje su lepršave…

Haljine koje su nam se sviđale u radnjama uglavnom su bile od poliestera i raznih veštačkih materijala. Sašina koža je nežna i vrlo često bi se žalila da je nešto svrbi. Nekad se dešavalo da joj koža odreaguje crvenilom i osipom. Kupovina lepe haljinice koja je nežna za dečju kožu nije uopšte bio lak zadatak. Tako sam nastavila da ih šijem – udobne, moderne i koje ne svrbe!

Ljubav prema modi pretvorila se u ceo kreativni proces.

Tako je nastala naša prva kolekcija

model-prva-kolekcija

Kao igra koja se polako usložnjavala. Ideje su se nizale i nastao je sajt, Instagram, Facebook profil…

Posle letnjih modela, PamuKlik haljinice su dobile i rukave i tako ušle u ormare za sve sezone.

Prvi modeli bile su haljinice za devojčice. Prirodno, s obzirom da su i nastale zbog jedne devojčice. Mame koje su prepoznale koliko je važno zdravlje kože njihovih devojčica, podržale su moju ideju. Pitale su me i za ženske haljine.

Naravno da sam već mnoge modele i ja nosila i rado sam prihvatila taj izazov – uvela sam u PamuKlik kolekcije haljine za žene u svim veličinama.

Tri koraka napred pa dva nazad

U jednom trenutku je nastao kreativni haos. Proces nije išao baš tako glatko. Nisam umela dobro da procenim koliko je vremena potrebno za izradu probnih modela, šablona, nabavku materijala… Verujem da se uvek sve nekako složi kako treba. Želela sam da pripremim nove modele za jesen, ali nisam bila sigurna da li ću stići. A šta ako zakasnim za sezonu? Hajde da ipak pokušam!

Ko se druži sa decom zna da je svaki njihov komentar surovo iskren. Na probi pred završno slikanje, Saša je obukla par haljina i rekla:
„Ove nisu tako lepe. Ja ovo ne želim da nosim.“

Taj trenutak istine je nešto najvrednije što želim da zadržim zauvek. Zastala sam i postala svesna da ti modeli stvarno nemaju onaj momenat od kog zastaje dah i da je par detalja na njima koje smo kompromisno tokom izrade promenili dovelo do toga. Otkazala sam slikanje. Bio je to vrlo nervozan dan za sve nas. Svako je iz svojih razloga bio neraspoložen.

Onda su se prvi utisci stišali i razočarenje je preraslo u veliko olakšanje. Saša je zapravo izgovorila ono što sam ja nesvesno previđala.

Jer treba imati petlju da pratiš svoj san

Tome je učim, a u stvari je ona meni održala lekciju. Taj naizgled preokret bio je samo vraćanje na pravi iskreni put.

Erase and rewind. Ideja kako nove PamuKlik haljine treba da izgledaju bila je savim jasna. Epilog priče je da sam na novim modelima radila ispočetka i polako. I preskočila jednu sezonu.

Nakon toga je PamuKlik imao premijeru na Belgrade Fashion Weeku

Ljubav prema modi više nije hobi – i šta ćemo sad?

Kao igra je počelo i ponelo me da nastavim jer zaista uživam u stvaranju svakog novog komada. I drugi aspekt mi je takođe mnogo važan – to je promocija skin-safe pamuka. Naišla sam na veliku podršku jer su PamuKlik haljine počele da podižu svest o zdravlju i negovanju kože iz jednog novog ugla. Često kao potrošači ne obratimo pažnju čime sve ugrožavamo zdravlje, dok nam telo ne da očigledne signale da nešto ne valja.

Srećom, sve se više o tome govori i sve je više osvešćenih ljudi koji o zdravlju brinu na vreme. I sama sam potpuno promenila niz navika i zamenila ih zdravim alternativama. Volela bih da svi postanemo savesni prema sebi  i okolini.

Ove teme postale su moja primarna aktivnost. Želela sam da se tome više posvetim i bilo je potpuno prirodno da promenim profesiju.

Ostavila sam za sobom put ekonomiste i posao u velikom finansijskom sistemu (na dnu ovog teksta klikni da pogledaš podcast u kome sam pričala  moju ličnu priču). Nije bilo tako teško jer sam se već duže vreme pre toga ozbiljno posvetila časovima modne konstrukcije. Učila sam od dobrih profesora. Ispostavilo se da sam imala odličnu polaznu tačku – taj krojački gen koji je intuitivno radio – i lako sam upijala i primenjivala svo novo znanje.

Uvek samo 100% skin-safe pamuk

Uz osnovni puplin, za toplije varijante haljina uvela sam i somot. Takođe skin-safe pamuk, sa istim međunarodnim sertifikatom koji to potvrđuje. Somot je došao u novoj paleti pastelnih boja koje su se fantastično uklopile u ušuškane stajlinge hladnijih dana. 

Svi PamuKlik proizvodi su bezbedni za kožu jer su od 100% sertifikovanog pamuka visokog kvaliteta. Pored toga, mnogo pažnje je posvećeno pažljivoj izradi svakog komada. Hvala mamama na čiji smo zahtev, nakon početnih haljinica za devojčice, uveli i haljine za žene. Sada su svi modeli na raspolaganju u svim veličinama pa su moguće i matching kombinacije.

Hvala za kupovinu svake PamuKlik haljine

Ovaj brend raste zahvaljujući podršci žena koje nose PamuKlik haljine. Veoma su zanimljivi i dragoceni komentari koje dobijam. Najčešće kažu da nisu ni znale da nije svaki pamuk bezbedan za kožu. Sama reč „pamuk“ nam govori da je u pitanju prirodni materijal, pa zanemarujemo količinu hemikalija kojima je on tretiran do krajnjeg proizvoda. O tome zapravo ni ne znamo mnogo.

Osim skin-safe pamuka, izuzetno je važno da i modeli budu na visini zadatka. Nakon basic haljina, igram se malo sa krojevima pa ćeš uvek moći da nađeš nešto novo i zanimljivo među PamuKlik modelima. A početne basic haljine ostaju i dalje u ponudi.

Od srca,

Jelena Miladinović  🌱

 

Klikni na fotografije ispod na kojima su linkovi iz medija za još priče o nama  🥰

pamuklik-prica-o-nama
Tekst sa portala "Zdrava & Prava"
PamuKlik-Jelena-Miladinovic-podcast-Telegraf
Gostovanje u podcastu kod Vesne Bjelic, Biznis Telegraf