You are currently viewing Na Belgrade Fashion Week-u predstavljena PamuKlik kolekcija AMORE

Na Belgrade Fashion Week-u predstavljena PamuKlik kolekcija AMORE

Na Belgrade Fashion Week-u, u okviru programa autorske mode, predstavljena je Pamuklik kolekcija za proleće-leto pod nazivom Amore.

Prvobitno kreiran od strane mame za ćerku sa osetljivom kožom, PamuKlik je prvenstveno namenjen ženama koje ne prave kompromise u nezi kože.

Brend koristi samo provereno sertifikovani pamuk i karakterističan je i po velikoj paleti boja. I ovog puta predstavio je vesele ženske haljine modernog dizajna u vedrim i sunčanim tonalitetima. Ove haljine od prirodnih materijala nose lepu lepršavu energiju i inspirisane su slobodom pokreta.

Istražujući potrebe sofisticirane savremene žene koja je istovremeno praktična i elegantna, PamuKlik kolekcija Amore kombinuje bezvremene i klasične komade sa modernim trendovima održavajući visok nivo stila, kvaliteta i udobnosti.

Krojevi su pažljivo kreirani tako da mogu da istaknu liniju ili vešto prikriju siluetu. Namenjeni su modernoj ženi zaljubljenoj u modu koja zna kako da svaki trend uobliči u svoj vanvremenski stil i pažljivo odabranu garderobu koja prevazilazi trendove.

Potpuno prirodna perspektiva i maksimalna udobnost naglašavaju posebnu estetiku. Veoma precizni i sofisticirani krojevi laskaju ženskoj figuri i pokrivaju obline koje ne želimo da ističemo.

I ovog puta inspirisani prirodom, svi odevni komadi iz kolekcije su ručno rađeni od najkvalitetnijeg pamuka, sa sertifikatom Standard 100 Oeko-Tex koji potvrđuje da u celom procesu proizvodnje nije tretiran supstancama štetnim po ljudsko zdravlje.

belgrade-fashion-week-letnja-kolekcija-haljina
belgrade-fashion-week-nova-kolekcija-zenske-haljine
Beogradska-nedelja-mode-revija-dizajnera

Male mini-me manekenke koje su pokazale pamučne haljinice za devojčice su definitivno ukrale show na pisti! Svoje oduševljenje prenele su i na sve prisutne. Svi modeli iz kolekcije dostupni su u veličinama i za žene i za devojčice, sa malim varijacijama kod nekih dečjih modela, pa je moguće nositi haljine za mame i ćerke i kao matching haljine u velikoj kombinaciji boja.

haljinice-za devojcie-od pamuka
beogradska-nedelja-mode-matchy-oblacenje-za-mame-i-cerke
pamucne-haljinice-za-devojcice

Značaj Belgrade Fashion Week-a

Beogradska nedelja mode je tradicionalna manifestacija koja aktivno promoviše i slavi modu i dizajn već 25 godina. Održava se dva puta godišnje u Beogradu i smatra se jednim od najznačajnijih modnih događaja u regionu.

Kroz različite programske celine, publici se predstavljaju srpski i regionalni dizajneri, modne kompanije ali i talentovani ostali činioci modne scene.

Belgrade Fashion Week predstavlja komercijalni, promotivni i umetnički festival mode. Koncept je po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven je na prostorima Istočne i Jugoistočne Evrope.

BFW je učestvovao u izgradnji gotovo svih danas važnih srpskih modnih imena. Dao je neprocenjiv doprinos izgradnji scene autorskog modnog dizajna.

Godinama intenzivno utiče na podizanje svesti o modi kao umetnosti i kulturnom fenomenu ali i kao perspektivnoj privrednoj grani. Okuplja najznačajnije srpske dizajnere i modne kompanije, renomirane inostrane brendove na domaćem tržištu, zanimljive međunarodne modne kreatore, kao i brojne domaće i strane medije. Daje neprocenjivu podršku mladim i samostalnim dizajnerima kao generatorima srpske modne scene.

Po ugledu na velike svetske modne centre, Beogradska nedelja mode ima dokazane rezultate. Lokalni dizajneri sada imaju prestižno mesto gde mogu da predstave svoje kolekcije. Mediji takođe pomno prate glamurozna dešavanja i predstavljaju ih širokoj publici. Ne manje značajno je i okupljanje poslovnih ljudi koji istražuju potencijalne poslovne mogućnosti.

Italijansko izdanje magazina Vogue opisalo je Beogradsku nedelju mode kao „najzanimljiviju platformu na Balkanu za dizajnere i kupce”. Beograd ima veoma značajan događaj koji čini njegovu poslovnu, kulturnu, umetničku i turističku agendu privlačnijom.

Belgrade Fashion Week konstantno teži da ostane ključni modni centar regiona i da vremenom stane rame uz rame sa sličnim događajima u svetu po standardima i kvalitetu.