You are currently viewing Koja li je tajna haljine od čistog pamuka?

Koja li je tajna haljine od čistog pamuka?

Haljine od čistog pamuka su obavezan komad u svakom ormaru. Sve je više poznatih ličnosti koje biraju pamučne haljine i njihovi su veliki promoteri.

A u čemu je tajna? To zapravo i nije tajna…

Odeća se vekovima pravila od prirodnih materijala. Čovek je usavršavao preradu vlakana biljnog i životinjskog porekla. Kroz istoriju i razvoj mode možemo pratiti sve zahtevnije potrebe društva i prilagođavanje tehnologije i načina izrade odevnih komada.

Moderno društvo i ubrzani tempo života naveli su industriju odeće da istražuje i prilagođava se potrebama kupaca. Da bi zadovoljili neke želje i potrebe u savremenom odevanju, proizvođači su u proizvodnji tkanina počeli da koriste hemijske procese. Na taj način su uspeli da proizvedu vlakna koja, na primer, ne moraju da se peglaju. Veštačka vlakna su takođe veoma elastična pa je od njih moguće napraviti i odeću koja prijanja uz telo.

Tadašnji modni trendovi su vrlo brzo prihvatili te tehnološke novine i koristili sve vizuelne prednosti sintetičkih materijala. Važno je bilo da odeća dobro izgleda ali se nije vodilo računa o negativnim posledicama po ljudsko zdravlje.

Vremenom smo odeću počeli da biramo po izgledu. Došlo je dotle da najprodavaniji brendovi nemaju nijedan artikal od prirodnih materijala. Čak su i prirodni materijali u toku proizvodnje počeli da budu tretirani supstancama štetnim po zdravlje ljudi.

Kako mi da znamo šta kupujemo?

Tražnja za odećom koja je bezbedna za nošenje i koja neće ugrožavati našu kožu postala je sve izraženija. Tako su nastali sertifikati koji potvrđuju bezbednost procesa proizvodnje tkanina. Među njima je i Standard 100 Oeko-Tex ® kojim je potvrđeno da pamuk koji koristimo za PamuKlik haljine u celom procesu proizvodnje nije tretiran supstancama štetnim po ljudsko zdravlje. Zbog toga je važno da kada kupujemo čitamo etikete na odeći.

Haljine od prirodnih materijala su najprijatnije za našu kožu. Kroz prirodnu tkaninu koža može da diše i lakše podnosi uticaj spoljašnjih faktora. U sintetičkim materijalima se koža mnogo više znoji i odeća nakon kratkog nošenja počinje da se oseća. Sa druge strane, sa sertifikovanim pamukom nikad nećeš pogrešiti.

pamucna-leprsava-haljina
ljubicasta-haljina-bez-rukava-pamuk
elegantna-haljina-od-pamuka

Haljine od čistog pamuka u PamuKlik kolekcijama

U PamuKliku oduvek pridajemo izuzetno veliku pažnju materijalima koje koristimo. Sve haljine iz naših kolekcija uvek su haljine od čistog pamuka. Bilo da su u pitanju haljinice za devojčice ili ženske haljine, kao i suknje, bluze, košulje, pantalone.

Naš pamuk provereno i potvrđeno ne sadrži supstance štetne po ljudsko zdravlje. To važi za ceo proces proizvodnje kroz koji je prošao, uključujući i bojenje.

Svaki komad odeće koji nosi našu etiketu, izrađen je isključivo od najfinije tkanine koja je prošla strogo kontrolisane uslove u svim svojim fazama.

To je veoma važno jer je odeća u direktnom kontaktu sa našom kožom.

S druge strane, želimo da istovremeno nosimo i zdravu i lepu odeću. PamuKlik modeli i za mame i za ćerke prate svetske trendove pa ćeš lako pronaći sebi novi model za ovu sezonu. To može biti elegantna haljina za neku posebnu priliku ili haljina za svaki dan.

Neka ti ne smeta kada ti se pamuk malo izgužva od nošenja. Gledaj na to kao na znak raspoznavanja. Primetićeš na taj način još nekoga ko takođe vodi računa o sebi i svom zdravlju. Jer self-care je važan.

PamuKlik pamučnu haljinu ćeš sigurno rado i često nositi.

This Post Has One Comment

Comments are closed.